Τα μέρη ενός ελαστικού

27-04-2020 / Published in Περί Ασφάλειας

Κάθε ελαστικό αποτελείται από πολλά διαφορετικά μέρη, κάθε ένα από τα οποία διαδραματίζει ένα ξεχωριστό ρόλο στην αντοχή του ελαστικού και την ασφάλειά σας.

Τα μέρη ενός ελαστικού

Λινά: Τα λινά είναι τα στρώματα υφάσματος από τα οποία αποτελείται ο σκελετός του ελαστικού και, συνήθως, είναι κατασκευασμένα από ίνες πλεγμένες μεταξύ τους και επικαλυμμένες με καουτσούκ. Κάνουν το ελαστικό εύκαμπτο, αλλά όχι ελαστικό. Το στρώμα που ονομάζεται λινό σκελετού απλώνεται κατευθείαν πάνω από την εσωτερική επένδυση του ελαστικού και αυτό είναι το υλικό που κάνει ανθεκτικό το ελαστικό σας.

Εδράσεις: Οι εδράσεις είναι κατασκευασμένες από χαλύβδινο πλέγμα υψηλής αντοχής με επικάλυψη από καουτσούκ και δημιουργούν αεροστεγανότητα μεταξύ του ελαστικού και της ζάντας του τροχού.

Ζώνη: Οι χαλύβδινες ζώνες τοποθετούνται γύρω από το ελαστικό για να ενισχυθεί η αντοχή του και να είναι άκαμπτο. Είναι κατασκευασμένες από υφασμένα φύλλα από χαλύβδινα σύρματα τα οποία είναι επικαλυμμένα με καουτσούκ. Μερικές φορές, προστίθενται επίσης χορδές Kevlar για πρόσθετη αντοχή, αντίσταση στη διάτρηση και ανθεκτικότητα.

Πλευρικό τοίχωμα: Είναι η περιοχή από πολύ χοντρό καουτσούκ που βρίσκεται ανάμεσα στην έδραση και στο πέλμα και παρέχει στο ελαστικό την εγκάρσια σταθερότητά του. Επίσης, σε αυτό αναγράφονται τα στοιχεία κατασκευαστή για το ελαστικό.

Ώμος: Το ελαστικό διαθέτει μια μικρή λοξή ακμή μεταξύ του πέλματος και του πλευρικού τοιχώματος. Η σχεδίαση και η κατασκευή του ώμου παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο το ελαστικό σάς βοηθά να στρίβετε.

Πέλμα: Αυτή είναι η μαλακή περιοχή του ελαστικού που έρχεται σε επαφή με το δρόμο. Το πέλμα παρέχει απόσβεση και κράτημα, ενώ το σχέδιο και η σύστασή του καθορίζουν τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά απόδοσης του ελαστικού.

Περιφερειακή αυλάκωση και αυλάκωση: Τα τακούνια του πέλματος χωρίζονται από βαθιές αυλακώσεις που επιτρέπουν στο ελαστικό να απομακρύνει το νερό, το χιόνι και τη λάσπη. Οι περιφερειακές αυλακώσεις είναι οι μικρότερες αυλακώσεις ή τομές στα τακούνια του πέλματος που προσφέρουν επιπλέον κράτημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ελαστικά που προορίζονται για οδήγηση σε χιόνι και πάγο.

Νεύρωση: Το κέντρο του ελαστικού είναι το πιο αδύναμο τμήμα του και γι' αυτό το λόγο ορισμένοι τύποι ελαστικών διαθέτουν μια νεύρωση που διατρέχει το κέντρο και ενισχύει το ελαστικό.

πηγή: goodyear.eu

Ετικέτες:

Γράψτε ένα Σχόλιο

TOP TOP